Tovább támogatja a paralimpiát a K&H Bank

Tovább támogatja a paralimpiát a K&H Bank

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit szerdán, és bejelentették, hogy a bankcsoport a tokiói paralimpiáig meghosszabbította együttműködési szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB).

David Moucheron, a K&H csoport vezérigazgatója kiemelte, számukra rendkívül fontos a társadalmi felelősségérzet, ezért támogatják a rászorultakat, hogy teljes életet éljenek. Bejelentette, hogy a magyar paralimpiai bizottsággal 2006-ban kötött együttműködési szerződésüket, illetve a kártyaprogramot meghosszabbítják a tokiói paralimpiáig, ami nemcsak a banknak, hanem az ügyfeleknek is köszönhető.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére.    A programnak köszönhetően az ezévi nyertesekkel együtt már 19 sportoló és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forintnyi ösztöndíjat. Szabó László, az MPB elnöke megköszönte a 11 éves együttműködést, amely során – mint mondta – a bankot társnak tekintik, s nem szponzori, hanem érzelmi együttműködés van a két fél között.

“Az elmúlt években támogatott 17 sportolóból 14 kijutott a paralimpiára, tehát sikeres volt a választás” – jelentette ki az elnök, aki kiemelte, hogy sikeres két év van a paramozgalom mögött. Hangsúlyozta, hogy a riói paralimpián a magyar küldöttség története második legnagyobb létszámával vett részt, s második legjobb eredményét érte el. “A cél, hogy a két kettes egyessé változzon, tehát Tokióban a legnagyobb csapat szerepelhessen és története legjobb eredményét érje el” – tette hozzá Szabó László.

Horváth Magyary Nóra, a K&H csoport kommunikációs vezetője elmondta, hogy idén a szurkolóktól 11 ezer szavazat érkezett a 3-3 jelöltre, közülük kerültek ki a kategóriák győztesei, akik fejenként bruttó 800 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. A felnőtteknél Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó, a reménység kategóriában Konkoly Zsófia, paralimpiai bronzérmes úszó, míg a segítőknél Kálmán Edgárné,  Kálmán Krisztina atléta segítője lett a győztes.