Később kerül a boltokba az Apple okosórája

Később kerül a boltokba az Apple okosórája

Az amerikai Apple már szeptember 9-én bemutathatja legújabb mobil elektronikus eszközét, egy okosórát, de a céghez közeli források szerint a termék csak hónapokkal később, 2015 elején lesz megvásárolható. Ezt írta a Financial Times (FT) brit gazdasági napilap.

Korábbi piaci értesülések szerint az Apple szeptember 9-én mutatja be egy tájékoztatón két új iPhone okostelefonját, és akkor leplezi le új viselhető mobil eszközét, egy okosórát, amelyet sokan már most is iWatch néven emlegetnek.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója korábban ígéretet tett, hogy idén új termékcsaládot vezet be a piacra az Apple. A mostani információk szerint azonban a cég lemarad a karácsonyi szezonról. Az Apple befektetőinek ez kedvezőtlen fordulat, mert a vállalat így biztosan elesik potenciális bevétele egy részétől. A FT forrásai arról nem nyilatkoztak, hogy az okosóra gyártási folyamatánál vannak gondok, vagy csupán a terméktervezés miatt van késés.

Az Applenél nem szokatlan, hogy több hónap telik el, míg egy már bejelentett termék a boltokban is elérhetővé válik. Hasonló volt a helyzet az iPhone okostelefon és az iPad táblagép első megjelenésénél is. Abban is ragaszkodik a “hagyományokhoz” a vállalat, hogy nem az ő okosórája lesz az első a piacon, ahogy okostelefonja és táblagépe sem az első volt. A Samsung okosórája már egy éve megvásárolható, és már a Google-nak is van karon viselhető mobil eszköze, de az Apple okosórája meghatározó lehet a termékkategórián belül.