Rutinos szlovén jégkorongozót igazolt a Fehérvár AV19

Rutinos szlovén jégkorongozót igazolt a Fehérvár AV19

Az ötvenszeres szlovén válogatott Ales Musiccsal erősítette meg keretét a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, az Olimpija Ljubljanától érkező támadó egyéves megállapodást kötött a fehérváriakkal.

“Amikor az ügynököm felhívott, hogy ajánlatot kaptunk a Fehérvártól, nem haboztam, mert tudtam, jó lehetőség lesz ez számomra” – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának Ales Music, aki hozzátette, hogy csak jó dolgokat hallott a csapatról, így nem volt számára nehéz meghoznia a döntést szülővárosa elhagyásáról. Az évek óta anyagi nehézségekkel küzdő ljubljanai egyesület a következő szezonban már nem vállalta az indulást az EBEL-ben.

A fehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint Music 17 évvel ezelőtt mutatkozott be a felnőttek között a szlovén bajnokságban. A 34 éves játékos az Interligában, később pedig az osztrák jégkorongligában (EBEL) is az Olimpija egyik kulcsembere volt. Az EBEL-ben 474 mérkőzésen 233 pontot szerzett, négy elit világbajnokságon vett részt.

“Music nagyon jól képzett center, aki nemcsak támadásban kiváló, hanem a védekezésből is kiveszi a részét” – mondta az érkezőről Benoit Laporte, a fehérváriak francia edzője. A szakvezető biztos abban, hogy Music “tapasztalatával, kiváló munkamoráljával és profi szemléletével” példát mutat, és sokat segít majd fiatal játékostársainak.