Döntőben a magyarok

Döntőben a magyarok

evező a vízbenKét magyar egység is bejutott a döntőbe, azaz a legjobb hat közé az evezősök olaszországi Európa-bajnokságán, Varesében.

A könnyűsúlyú egypárban friss vb-ezüstérmes, ám ezúttal a normálsúlyúak között versenyző Galambos Péter litván és horvát riválisa mögött harmadik lett szombati középdöntőjében, ahol az első három hely ért finálét, míg a londoni ötkarikás játékokon is szerepelt Simon Béla, Széll Domonkos kormányos nélküli kettes egy reményfutamban elért második hellyel került a vasárnapi döntőbe.

A Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpárevezősnek nem sikerült a legjobbak közé jutnia, reményfutamos negyedik helye csak a B döntős (7-12. hely) folytatásra volt elég.

A Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence könnyűsúlyú kétpárevezős már szombaton befejezte szereplését a regattán, a C fináléban harmadikként célba érkezve összesítésben a 15. lett. Az ötödik magyar egység, a férfi négypár – Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Matheisz József és Pétervári-Molnár Bendegúz – pénteken a 13., utolsó helyen zárt.

Az Eb-n csak az olimpiai számokban rendeznek versenyeket, Galambos is ezért indul normálsúlyban.