Sors Tamás az ötödik idővel döntős

Sors Tamás az ötödik idővel döntős

Sors Tamásfotó: Beliczay László/MTI

Tovább folytathatja remeklését a csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes Sors Tamás úszó, aki pénteken az ötödik idővel jutott be az esti döntőbe 100 m háton a londoni paralimpián.

Az S9-es kategóriában érdekelt pécsi sportoló egy nappal címvédése után előfutamában harmadikként, 1:05.20 perces idővel ért célba, míg a csütörtökön hetedikként végzett Tóth Tamás ugyanitt a nyolcadik idővel (1:06.13) épphogy bekerült a magyar idő szerint 19:42 órakor kezdődő fináléba.
    
A női 200 vegyesen Engelhardt Katalin (S5) nyolcadikként ugyancsak beküzdötte magát a döntőbe, amelyre 21:09-kor kerül sor. Kevesebb szerencsével járt előfutamában a többi úszó: Csúri Ferenc (400 gyors) hatodik, Ráczkó Gitta (50 pillangó) hetedik, Zámbó Diána (200 vegyes) ötödik lett, utóbbi számban Kézdi Rékát kizárták.
    
Az asztaliteniszezőknél – ahol a visszalépések miatt sok helyütt hármasra olvadtak a négyes csoportok – Pálos Péter (11-es kategória) második meccsén 3-1-re kikapott dél-koreai ellenfelétől, de triójának utolsó meccsétől függetlenül már bejutott a szombati elődöntőbe. Berecki Dezső (10) 3-0-ás győzelemmel kezdett egy egyiptomi rivális ellen, ő 21 órától egy svéd ellen folytatja, és ha hármasában az első két hely valamelyikén végez, tagja a szombati negyeddöntő mezőnyének. Biztosan ott lesz ugyanakkor a 8-as kategória szombati negyeddöntőjében Berecki Dezső, aki pénteken a második meccsét is megnyerte triójában.
    
Az evezős Lengyel Mónika hatodik lett előfutamában, így szombat reggel a reményfutamban folytathatja, míg az ugyancsak paralimpiai újonc, sportlövő Dávid Krisztina szétlövésben maradt csak le a nyolcas döntőről légpisztolyban, és kilencedikként zárt.