Sors Tamás aranyérmes

Sors Tamás aranyérmes

Sors TamásSors Tamás, fotó: Beliczay László/MTI

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián.

Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok pécsi sportoló – aki négy éve, Pekingben a magyar küldöttség egyetlen aranyát szerezte – végig vezetve diadalmaskodott az S9-es sérültségi kategória döntőjében. A 20 éves Sors az első magyar érmet nyerte Londonban.
    
A fináléban ugyancsak érdekelt Tóth Tamás hetedikként csapott célba, míg az esti úszóprogram harmadik magyarja, Engelhardt Katalin hatodik lett az 50 méter gyors (S5) fináléjában.
    
A 100 méter pillangóban Meilinger Csaba a délelőtti selejtezőben 5. lett, összesítésben a 11. helyen végzett. Szintén a 11. eredménnyel zárt Csuri Ferenc (S8) 100 méter pillangón, Illés Fanni (S6) 100 méter háton és Vereczkei Zsolt (S5) 50 méter gyorson.
    
Az asztaliteniszezőknél Csonka András (8-as kategória) és Pálos Péter (11) győzelemmel kezdett, Berecki Dezsőt pedig – a kiadott programtól eltérően – pénteken szólítják először asztalhoz. A sportlövők selejtezőjében Gurisatti Gyula a légpisztolyosok 10 méteres versenyében a 31 induló közül a 15. lett.