illusztráció, fotó: pixabay.com

Sok futó adakozott a beteg gyerekeknek

Sok futó adakozott a beteg gyerekeknek

Mintegy 650 000 forint adomány gyűlt össze a Démétér Alapítvány számára a hétvégén megrendezett IV. Mapei Szigligeti Félmaratonon. A nevezők közel kétharmada adakozott.

A futóverseny honlapján, nevezéskor ajánlhattak fel adományt a versenyzők. A nevező futók közel kétharmada adakozott, melyhez a névadó szponzor Mapei Kft. ugyanannyit hozzátett.

Így összesen 650 000 forint gyűlt össze a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulását segítő Démétér Alapítvány számára.

Az Alapítvány biztosítja a gyerekeknek családjuk állandó közelségét a Szent László kórház területén lévő Démétér Házban, és élményekkel gazdagítják a gyógyulás nehéz napjait.

„Megindító a futóközösség ilyen mértékű összefogása, a futók nagyon nagylelkű adományozók. Úgy tűnik a rendszeres futástól nemcsak megerősödik a szív, hanem meg is lágyul”

– mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A hét végén rendezett futóversenyen 1500-an álltak rajthoz. A 21 kilométeres félmaratoni távon a nőknél Szekretár Virág végzett az élen, Juhász Nóra lett a második és Rákosi-Tóth Rita a harmadik. A férfiaknál Kívés Bendegúz elsőként, Kiss Ladislav másodikként, Dr. Sándor Norbert harmadikként ért célba.

Kapcsolódó cikkek