Nem akármivel indít a fiatal sportriporter

Nem akármivel indít a fiatal sportriporter

Először közvetít labdarúgó-világbajnokságról Ujvári Máté, az M4 Sport fiatal kommentátora, akinek a csoportkörök egyik legjobban várt összecsapása, a spanyol-portugál lesz a nyitómérkőzése.

A sportriporter elmondta, nem idegeskedő típus, s bízik benne, hogy egy ilyen szuperrangadó mellett sem ragadja majd el teljesen a hév. Megjegyezte, a vb ideje alatt talán a logisztika jelenti majd a legnagyobb kihívást, hiszen a legtöbb városból csak Moszkvát érintve lehetséges átjutni egy másikba. Ugyanakkor a riporter rutinos repülőnek számít, mivel a Forma-1-es stáb állandó utazó tagjaként közel 30 futamról tudósított a helyszínről, így nagyjából negyedmillió kilométert repült már összesen. 

A 30 éves kommentátor – akinek nemrég született meg az első gyermeke – legszívesebben a nyitómérkőzés legjobbjával, illetve Neymarral csinálna interjút. Utóbbival kapcsolatban már van személyes tapasztalata, ugyanis ő közvetítette a 2016-os riói olimpia futballtornájának döntőjét, amelyet a Paris Saint-Germain klasszisa döntött el. Hozzátette, az általa közvetítendő Brazília-Costa Rica mérkőzés lehet a torna leggólgazdabb találkozója.

Ujvári Máté elmondta, egy kommentátor természetesen számos érdekességgel és statisztikával készül egy-egy meccsre, ugyanakkor fontos, hogy a mérkőzés eseményeit megfelelőn visszaadja. Éppen ezért, ha egy eseménydús összecsapásról van szó, akkor sokszor az előre összerakott anyag egy tizedét sem tudja átadni a nézőnek. A labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között élőben az M4 Sport közvetíti.