futó (illusztráció), fotó: pixabay.com

Hazai pályán is bizonyítana a magyar tehetség

Hazai pályán is bizonyítana a magyar tehetség

A júliusi világbajnokság után a jövő heti, székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon szeretne bizonyítani Gulyás Michelle, aki Egyiptomban egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett.

Az UTE 21 éves klasszisa az idén minden versenyén dobogóra állhatott, és bizakodva várja a kontinensbajnokságot.

“A vb után nem sok időm maradt a pihenésre, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként egy hónapos szakmai gyakorlatot kellett teljesítenem a XIV. kerületi rendőrkapitányságon. A felkészülésem most nehezebb volt a megszokottnál, hiszen össze kellett egyeztetni a gyakorlatot az edzésekkel. Szerencsére a kapitányságon nagyon megértőek voltak, a vizsgálati osztály vezetője támogató hozzáállásának köszönhetően az előírt edzésmennyiséget teljesíteni tudtam”

– mondta az MTI-nek Gulyás Michelle. Hozzátette: jól sikerült a felkészülése, amelynek során nem volt kiemelten kezelt szám, de az úszásban igyekeztek javítani a technikáján, mert az a sűrű versenyidényben kicsit szétesett. Arról is beszélt, hogy nagyon várja a székesfehérvári kontinensbajnokságot, mivel szeret hazai közönség előtt versenyezni.

“Székesfehérvárhoz szép emlékek fűznek, mert a tavalyi világkupa-döntőben bronzérmes lettem. Sajnos akkor a koronavírus-járvány miatt nem sok szurkoló lehetett a helyszínen, de most a családtagjaim és a barátok is részesei lehetnek a versenynek”

– mondta Gulyás Michelle, aki egy hete újból beült az iskolapadba, mert az egyetemen elkezdődött az oktatás.

“Az egyetemet és az edzéseket már megtanultam összehangolni, ez nem okoz nehézséget. Az edzőimmel is összeszoktunk már, az utolsó simításokat végezzük, és ők tudják, ebben a szakaszban milyen munkára van szükségem ahhoz, hogy pihenten tudjak versenyezni”

– fogalmazott.

Az Eb kedden az egynemű váltókkal kezdődik, majd szerdától az egyéni versenyek selejtezője és elődöntője zajlik, vasárnap lesz a két döntő, 19-én hétfőn pedig a vegyes váltóval zárul az Eb.

Kapcsolódó cikkek