Nagy László még játékosként, fotó: Beliczay László/MTI (archív)

A szerbeket is legyőzte a férfi kézilabda-válogatott

A szerbeket is legyőzte a férfi kézilabda-válogatott

Nagy László (b) kapura tör a szerb Mihajlo Marsenics (j) mellett a Veszprém Arénában rendezett kézilabda férfi vb-felkészülési mérkőzésen, a Magyarország-Szerbia találkozón 2012. december 30-án, fotó: Beliczay László/MTIA románok felett aratott szombati, balatonfüredi siker után a szerbeket is legyőzte a januári, spanyolországi világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott a Veszprémben rendezett vasárnapi mérkőzésen.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes vendégek kezdtek jobban, elhúztak 4-1-re, utána viszont feljött Mocsai Lajos szövetségi kapitány olimpiai negyedik helyezett együttese, amely a vezetést is átvette. A félidei szünetre azonban a rivális előnye mellett (17-18) vonulhattak el a csapatok.

A második félidőben ugyanakkor már csak rövid ideig tudták tartani a lépést a szerbek, akik 22-19-re elléptek a játékrész elején, ám a vendéglátó együttes egy öttalálatos sorozattal 24-22-re fordított. Átmenetileg a vendégek egygólnyira visszazárkóztak, 26-24 után azonban a magyar csapat ellenállhatatlannak bizonyult. Szebbnél szebb megoldásokkal fokozatosan nőtt az előny, s főképpen a nyolcszor is eredményes Harsányi Gergely, a hétszer betaláló átlövő, Nagy Kornél és az irányításban is jeleskedő Nagy László – valamint a kapuban remeklő Miler Roland – révén nyolc góllal elléptek a válaszra képtelenné vált ellenféltől (35-27). A végére kissé kiengedő magyarokkal szemben valamelyest faragtak ugyan a hátrányból a szerbek, így is roppant sima – és a vb szempontjából is biztató – hatgólos hazai siker született.

Eredmény:
Magyarország-Szerbia 37-31 (17-18)

a magyar góldobók: Harsányi 8 (5-öt büntetőből), Nagy K. 7, Lékai 5, Nagy L. 4, Mocsai 3, Putics 3, Vadkerti 2, Zubai 2, Ancsin 1, Iváncsik G. 1, Krivokapics 1

Korábbi eredmények:
Magyarország-Románia 33-27
Szerbia-Románia 29-23

A háromcsapatos tornát a magyar válogatott nyerte.

A felkészülés folytatásaként januárban Lengyelország, Csehország és Szlovákia nemzeti együtteseivel találkozik a gárda. A világbajnokság 12-én kezdődik Madridban.