A röplabda iránt a legnagyobb az érdeklődés

A röplabda iránt a legnagyobb az érdeklődés

Több mint 174 000-en regisztráltak a 2016-os riói olimpia első jegyértékesítési szakaszára, közülük a legtöbben a röplabdatorna mérkőzéseire kíváncsiak.

Egy érdeklődő több sportágat is bejelölhetett, és a röplabdára – amely a labdarúgás után a második legnépszerűbb Brazíliában – érkezett a legtöbb igény (27 százalék). Amint az a játékok honlapján olvasható, a második a sorban a labdarúgás (21,9 százalék), a harmadik pedig az úszás (21), melyet az atlétika (20,6) és a torna (20,4) követ.

A nyári olimpia belépőinek több mint fele – 7,5 millióból 3,8 millió – 30 eurónál (9300 forint) olcsóbb lesz. A legolcsóbb belépőkért 6300 forintnak megfelelő realt kérnek majd. A szervezők ezzel szeretnék lehetővé tenni, hogy a játékok elérhetőek legyenek a brazil lakosság számára is.

A legdrágább jegy a megnyitóra szól, közel 620 ezer forintnak megfelelő realért lehet majd megvásárolni. A sportesemények közül a 100 méteres síkfutás döntőjének napjára szóló belépő a legdrágább, nagyjából 162 ezer forintnak megfelelő összeggel. Ez a 2012-es londoni olimpián kétszer ennyi volt.

A szurkolók novembertől regisztrálhattak jegyekért. Az értékesítés első szakasza március és május között, a második kör pedig júniusban lesz.