Kemény ellenfelünk lesz, de le tudjuk győzni

Kemény ellenfelünk lesz, de le tudjuk győzni

svéd-magyar az olimpiánTóth Tímea küzd a labdáért a 2008-as olimpiánSzinte a legerősebb kerettel áll ki a német női kézilabda-válogatott a magyarok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre.

Heine Jensen, a frissen kinevezett szövetségi kapitány csütörtökön hozta nyilvánosságra a névsort, amelyben olyan sztárok is helyet kaptak, mint például Grit Jurack, Nadine Krause vagy Anja Althaus. A német szövetség honlapja szerint a csapat április 21. és 24. között egy nemzetközi négyes tornán vesz részt otthon a spanyolokkal, a franciákkal és a norvégokkal együtt.

A vb-selejtező júniusban esedékes. Az első mérkőzést egy később kijelölendő német városban rendezik 4-én vagy 5-én, a visszavágóra pedig június 11-én, Győrött kerül sor. A párharc győztese vehet részt december 3. és 16. között az olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, a vesztes viszont biztosan lemarad a 2012-es londoni játékokról.

A német keret:

kapusok: Sabine Englert (FC Midtjylland), Katja Schülke (HC Leipzig), Clara Woltering (TSV Bayer 04 Leverkusen), Jana Krause (Buxtehuder SV)

mezőnyjátékosok: Isabell Klein (Buxtehuder SV), Sabrina Richter (HSG Blomberg-Lippe), Grit Jurack (Viborg HK), Stefanie Melbeck (Buxtehuder SV), Anna Loerper (TSV Bayer 04 Leverkusen), Kerstin Wohlbold (Thüringer HC), Nadine Krause (HSG Blomberg-Lippe), Laura Steinbach (TSV Bayer 04 Leverkusen), Franziska Mietzner (Frankfurter HC), Nadja Nadgornaja (Thüringer HC), Saskia Lang (HSG Blomberg-Lippe), Anja Althaus (Viborg HK), Luisa Schulze (HC Leipzig), Mandy Hering (Frankfurter HC), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Katja Langkeit (HSG Blomberg-Lippe)

tartalékok: Marlene Zapf (TSV Bayer 04 Leverkusen), Randy Bülau (Buxtehuder SV)