Jön Európa legnagyobb extrémsport fesztiválja

Jön Európa legnagyobb extrémsport fesztiválja

Bicikliző a levegőben

A főváros közepén található helyszínen több szinten zajlanak majd a programok, az elmúlt évekhez hasonlóan a tetőkertben és a parkolóház felső szintjén is lesznek események, de a szervezők tájékoztatása szerint ezúttal a Semiramis függőkertet is kihasználják, így bővül a helyszín.

Extrém sportolók biciklizők

A BMX kerékpárosok, a gördeszkások és a görkorcsolyások nemzetközi, meghívásos versenyein közel háromszázan indulnak. Az idén először hegyikerékpár-viadalt is rendeznek, a főszponzor Burn révén, kétszázötven köbméter föld felhasználásával épített dirt-pályán. Az esemény érdekessége, hogy a pálya nem kerül véglegesen lebontásra, települések és csapatok nyújthatnak be rá pályázatot, és a szervezők az OSG után a nyertesnek elszállítják és az adott helyszínen újra fel is építik a pályát.

Az egynapos rendezvény programját ezenkívül egész nap koncertek színesítik és olyan különlegességekkel várják az érdeklődőket, mint az extrém yo-yo bajnokság, a fingerboard (ujj-deszka) kupa, vagy a freestyle-futballisták bemutatója.Tavaly több mint ötvenezer látogató volt az ingyenes eseményen, de a szervezők idén még több érdeklődőt várnak.