Győzött a kézilabda-válogatott Algéria ellen

Győzött a kézilabda-válogatott Algéria ellen

A jövő csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 29-22-re legyőzte kedden az algériai csapatot Veszprémben, zárt kapus mérkőzésen.

lab

Az első félidő után 13-11-re vezetett Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese.
A két csapat ezután még egy 30 perces periódust játszik egymással és csak ezután derül ki, kik utaznak szerdán a csütörtöktől szombatig tartó gdyniai Újév Kupára.

Az már biztos, hogy a kimaradók között lesz a kapus Fazekas Nándor, aki családi okok miatt csak a jövő héttől áll rendelkezésre, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Laluska Balázs és Eklemovics Nikola. Ancsin Gábor a junior válogatott vb-selejtezőjén lesz érdekelt a hétvégén.

Az a napokban dől el, hogy a 39 esztendős Perez Carlos vállalja-e a vb-szereplést.
A válogatott csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazdák ellen lép pályára a lengyelországi tornán.

A vb január 13-án rajtol, ahová 16 játékos utazhat, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

Kapcsolódó cikkek