Több nagy tehetség is újra képernyőre kerül

Több nagy tehetség is újra képernyőre kerül

A labdarúgó NB I után a tenisz is visszatér az M4 Sportra: a közszolgálati sportcsatorna jövő héten péntektől vasárnapig élőben közvetíti a Budapest Kupát a Nemzeti Edzésközpontból.

Az elit csapatversenyen a hat legjobb női és férfi teniszező is pályára lép, így Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila mellett többek között Piros Zsombort és Stollár Fannyt is láthatja a közönség játszani, természetesen kizárólag a tévéképernyőn keresztül.

“A márciusi leállás után ébredező hazai sportélet egyik első fecskéje a tenisz, amely így az élvonalbeli labdarúgás mellett elsők között térhet vissza a képernyőre. Az M4 Sport a Budapest Kupa mellett a labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott Ferencváros-Debrecen bajnokit, valamint a Magyar Kupa elődöntőit is élőben közvetíti, így az elmúlt időszak ismétléseit követően péntek reggeltől a vasárnapi döntőkig kiváló szórakozást nyújt a sportszeretőknek”

– mondta Székely Dávid csatornaigazgató.

Az M4 Sport Varga Ákos és Vásárhelyi Tamás kommentálásával élőben közvetíti a Budapest Kupát, amelyen a Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak majd, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt. A 12 fős mezőnyben ott lesz a Budapesten élő, korábban Roger Federert legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is.

fotó: pixabay.com

Május 22. és 24. között 10 órától Budapest Kupa, május 23-án 15.55-től Ferencváros-Debrecen bajnoki labdarúgó-mérkőzés, 18 órától és 20.05-től Magyar Kupa-elődöntő – Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC, valamint  MTK Budapest-Budapest Honvéd mérkőzés – lesz élőben az M4 Sporton. Balázs Attila az M1 aktuális csatornán elmondta, örült, amikor szóba került az ötlet, mert elég szürke hétköznapjaik vannak mostanában.

“Nem könnyű motiváltan edzeni így, hogy nem tudjuk, mikor folytatódnak a tornák. A Budapest Kupa előhoz egy kis versenyszituációt, és színt visz a mindennapokba. Nem tudom, ki milyen formában van, mennyire lesz majd éles a küzdelem, ez közben majd kiderül. Természetesen nem szeretnék kikapni, de sérülést nem fogok kockáztatni”

– magyarázta.

A világranglistán 76. helyével a legjobb magyarnak számító Balázs közölte, a 19 éves Nagy Adriennel alkot majd csapatot, de nem készülnek külön erre a tornára. Hozzátette, partnere tehetséges junior játékos, aki főleg párosban ért már el komoly eredményeket.

A folytatásról a 31 éves teniszező azt mondta, a közeljövőben megy majd Belgrádba is, ahol Janko Tipsarevic szervez egy hasonló versenyt. Reményei szerint augusztusban vagy szeptemberben indulhat újra a nemzetközi szezon.

A torna ötlete Jancsó Miklósnak, Fucsovics Márton edzőjének a fejéből pattant ki.

“Az alapötlet onnan jött, hogy ha már a járvány miatt valamennyi éljátékosunk itthon ragadt, próbáljuk meg őket rávenni egy nagy közös játékra”

– mondta a szakember a szövetség honlapján.

“A játékosok a kezdetektől partnerek voltak, hiszen azon túl, hogy így ők is végre éles meccseket tudnak játszani, talán a tenisztársadalom azon szereplőinek is tudunk segíteni, akiket a leállás jobban sújt. Szerencsére a Magyar Tenisz Szövetség felkarolta a kezdeményezést, így most már semmi akadálya, hogy a jövő hét végén megrendezzük a minden szempontból egyedülálló tornát”

– tette hozzá.

A Budapest Kupa csoportbeosztása:

Sárga-csoport:
Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián

Kék-csoport:
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij
Babos Tímea, Nagy Péter

Kapcsolódó cikkek