Marad az NB I-ben és Monoron játszik a Gödöllői RC

Marad az NB I-ben és Monoron játszik a Gödöllői RC

Ugyan a Gödöllői RC jogot szerzett a nyolc legjobb magyar női röplabdacsapatot felvonultató extraligás szereplésre, azonban a klubvezetés úgy döntött, hogy az együttes a következő idényben is az NB I-ben szerepel, és a hazai mérkőzéseket majd Monoron játssza.

Barta László, a GRC elnöke a Gödöllői Hírek című lapnak elmondta: annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban több tárgyalást is lefolytattak az extraligás szereplés feltételeinek megteremtése érdekében, az egyeztetések lezárása után be kellett látniuk, hogy az NB I a realitás.

Hozzátette: mivel nem mutatkozott valós esély arra, hogy augusztusra összeálljon a klub teljes bajnoki évre vonatkozó költségvetésének fedezeti oldala, nem kockáztathatták meg, hogy felelőtlenül túlvállalják magukat.

“Sem a játékosokkal, sem a szakmai hátországgal, sem pedig az egyre eredményesebb utánpótlás-nevelő kollektíva tagjaival szemben nem lett volna korrekt, ha veszélyeztetjük a hosszú évek alatt kialakított értékes minőségi munkát”

– fogalmazott.

Megfelelő terem hiányában az első csapat eddig Újpesten rendezte hazai összecsapásait, azonban mostantól Monoron, az 1000 férőhelyes csarnokban fogadja a riválisokat.