Debrecen, 2019. augusztus 30. Cyesha Damian Goree (b), a magyar és Aldona Morawiec (b2), a lengyel válogatott játékosa a nõi kosárlabda 3x3-as Európa-bajnokság mérkõzésén a debreceni Kossuth téren 2019. augusztus 30-án. Magyarország- Lengyelország 17-16. MTI/Czeglédi Zsolt

Győzelem a címvédő ellen, csoportelső a női válogatott

Győzelem a címvédő ellen, csoportelső a női válogatott

A világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott második csoportmérkőzésén 21-11-re legyőzte a címvédő franciákat pénteken a debreceni 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, így a vasárnapi negyeddöntőben a spanyolokkal találkozik.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese kora este 17-16-ra verte a lengyeleket, akik – mivel délután 21-4-re kikaptak a franciáktól – második vereségükkel már biztosan nem juthattak tovább.

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta válogatott annak tudatában lépett pályára a C jelű hármas zárómeccsén, hogy győzelem esetén csoportelsőként vasárnap az A jelű trióban második spanyolokkal, vereség esetén pedig másodikként az A csoportban első oroszokkal találkozik a negyeddöntőben.

A Nagytemplom előtt felépített alkalmi pálya körül ezúttal is zsúfolt lelátók várták a magyarok meccsét, akik 3-3 és 5-5 után 9-8-ig fej fej mellett haladtak riválisukkal. Ezután viszont főként a debreceni születésű Medgyessy – a 2016-os Eb legjobbja – és a honosított Goree révén a gárda egy francia pontra kilenccel válaszolt, ezzel eldöntötte a találkozót.

A magyarok vasárnap 15.35-től találkoznak a spanyol együttessel a negyeddöntőben.

Szombaton a férfi válogatott 18 órakor az oroszokkal, 21 órakor pedig a franciákkal csap össze a B csoportban.

A 3×3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős és egy cserelehetőséggel rendelkező csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.