Ügyészséghez fordult a Jobbik

Ügyészséghez fordult a Jobbik

Több ügyben is az ügyészséghez fordult a Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt héten a magyar termőföld védelmében, a zsebszerződések révén külföldiek kezébe került birtokviszonyok felülvizsgálatát kérve. Erről beszélt Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Kaposváron.

A politikus elmondása szerint úgy tudják, hogy Somogy megyében mintegy tizennégyezer hektár termőföldet, zsebszerződésekkel megszerezve, külföldiek birtokolnak. Példaként a képviselő a Rinyaszentkirály és Csokonyavisonta közötti hétezer hektáros területet hozta fel, amelyet elmondása szerint is ily módon, azaz illegálisan szerzett meg az olasz Benetton-család. Hegedűs Lorántné emlékeztetett arra, hogy nem először járnak Somogyban, áprilisban már egyszer tüntettek a rinyaszentkirályi “Benetton-birodalom” kerítéssel körbevett bejáratánál, majd ugyanott egy közutat lezáró kaput is elmozdítottak a helyéről.

“Mivel ezt a kaput azóta visszaállították, ezért most ismét odamegyünk, és újból szabaddá tesszük az átjárást” – mondta a párt országgyűlési képviselője, aki arról is beszámolt, hogy még aznap felkeresnek egy Mike környékén földbirtokhoz jutott másik olasz tulajdonost, akivel szeretné megértetni, hogy “a magyar föld a magyaroké, ők itt nem szerezhetnek földtulajdont”. Mivel a Jobbik ismeretei szerint az országban a teljes termőterület egy tizede, azaz akár egymillió hektár földterület is lehet illegálisan külföldi kézben, ezért Hegedűs Lórántné ezúton is azt kérte, akinek tudomása van gyanús szerződésekről, jelezze. Amennyiben megalapozott a bejelentés, az ügyészséghez fordulnak – tette hozzá. A Jobbik eddig több mint húszezer hektár, gyaníthatóan zsebszerződéssel külföldi tulajdonba került magyar termőföld ügyében fordult az ügyészséghez – közölte a párt országgyűlési képviselője.