Tarlós István

Tarlós István: Demszky Gábor miatt van dugódíj

Tarlós István: Demszky Gábor miatt van dugódíj

A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni. Erről beszélt a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarlós István a napokban a kérdésben megjelent hírekre reagálva emlékeztetett: tíz évvel ezelőtt eldőlt kötelezettségről van szó. Nem a kormány és a városvezetés “valós vagy virtuális vitája” a lényeg, ennek nincs relevanciája.

Van egy kötöttség, amiben az unió Budapesttel “tulajdonképpen türelmes”, és nem az a vita tárgya, hogy akar-e valaki dugódíjat vagy nem – tette hozzá.

Közölte, az ügyben még nem született döntés, a behajtási díjjal foglalkozik majd a fővárosi közfejlesztési tanács, és az Európai Unióval is folytattak már egyeztetéseket. Hozzáfűzte, nem mondhatja azt kategorikusan, hogy nem lesz dugódíj, mert Demszky Gábor “jogutódja”, és ha kijelentené ezt, akkor az Európai Unió milliárdos bírságot szabhatna ki.

Kapcsolódó cikkek