Simicskó István

Simicskó István: nem volt hiábavaló 1956 hősiessége

Simicskó István: nem volt hiábavaló 1956 hősiessége

Nem volt hiábavaló 1956 hőseinek küzdelme és áldozata, mert az a pár hét magyar szabadság olyan sebet ejtett a vörös diktatúrán, hogy az soha többé nem lehetett már olyan, mint azelőtt volt. Erről beszélt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője csütörtökön, a november 4-i nemzeti gyásznap alkalmából.

Simicskó István a közleményében kifejtette, hosszú évtizedek mulasztását pótolta Magyarország kormánya, amikor 2013-ban november 4-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére, a szovjet katonai offenzívára és a viharos események áldozataira emlékeznek a magyarok.

“A hős hazafiak mellett nem szabad elfelejtenünk azt a gyalázatot sem, hogy az akkori kommunisták elárulták a nemzetet, és egy idegen hatalom kiszolgálóiként elősegítették a bukást, majd az általuk végrehajtott széleskörű megtorlásoknak köszönhetően százak életének kioltásáért egy egész generáció ellehetetlenítéséért, lelki megnyomorításáért felelnek”

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a magyarság történetében sokszor küzdöttek elődeink, hogy szabadságunkat megvédjék.

“Hol idegen hatalmak lánctalpai, hol a hazát elárulók törtek vesztünkre, de mindvégig hittünk abban, hogy az igazság kivívásáért mindent meg kell tennünk”

– írta.

Simicskó István szerint a “lelkiismeret szava az, ami ilyenkor irányt mutat mindannyiunknak”. 1956 hősei a kilátástalan harcot is vállalták: “egy maroknyi, elszánt hazafi szállt szembe a világ leghatalmasabb katonai gépezetével. Még akkor is, ha érezték: kevés az esély a győzelemre, de küzdeni kell és büszkén viselni minden következményt” – írta.

“Hiába kérték és várták a nyugati országok segítségét, a szovjet tankok és a kommunista kollaboránsok eltiporták forradalmunkat” – fogalmazott.

Hozzáfűzte, a küzdelem, a hősiesség és az áldozat nem volt hiábavaló.

“Végleg lerántottuk a leplet a kommunista rendszer hazugságairól, és a világ elé tártuk annak elnyomását”

– mutatott rá a kormánypárti politikus, majd arról beszélt: “hiába végeztek ki november 4-e után a megtorlás éveiben százakat, hiába fenyegette polgárait a szocialista terrorgépezet, mindenki tudta: az idő nekünk dolgozik, az elnyomók napjai meg vannak számlálva!”

“Emlékezzünk most az egyszerű ‘pesti srácokra’, akik életüket, fiatalságukat és álmaikat áldozták fel mindannyiunk szabadságáért!”

– írta Simicskó István. Hozzátette:

“példájuk erősítsen minket, hogy a szuverenitásunkért, nemzetünk önállóságának megmaradásáért folytatott küzdelmeinkben továbbra is elszántak és kitartóak maradjunk!”.

Kapcsolódó cikkek