Gy. Németh Erzsébet

Gy. Németh Erzsébet: a Főváros a Magyar Művészeti Akadémiához fordul

Gy. Németh Erzsébet: a Főváros a Magyar Művészeti Akadémiához fordul

A főpolgármester-helyettes szerint hónapok óta tart az az állapot, hogy a művészek, zenészek, színészek a kijárási korlátozások miatt munka nélkül maradtak. Hiába oldották fel a korlátozások jelentős részét, koncertek, színházi előadások, opera, operett, balett előadások és az ehhez hasonló rendezvények továbbra sem lesznek.

“Európában ezt a segítséget és anyagi támogatást mindenütt az olyan köztestületek végzik, mint amilyen nálunk a Fidesz által felállított Magyar Művészeti Akadémia. Ehhez képest a tízmilliárdból működő fideszes MMA úgy tesz, mintha nem is lenne járvány, nem is lenne válság, és tudomást sem vesz arról, hogy hány művész került veszélybe.

Éppen ezért humán területekért felelős főpolgármester-helyettesként levélben fordultam a Magyar Művészeti Akadémia vezetéséhez.

Eltelt két hónap, és a magyar művészek, zenészek, táncosok, színészek egyetlen forint segítséget nem kaptak egy tízmilliárd forint közpénzből működő, elvileg a művészetet szolgáló közintézménytől. Felmerül a kérdés: mit csinál most a fideszes Magyar Művészeti Akadémia, és ha nem segít, akkor mi szükség van rá? Azt kérem a Magyar Művészeti Akadémia vezetésétől, hogy bizonyítsák: fontos nekik a művészet és támogassák a magyar művészeket” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

Kapcsolódó cikkek