Dobrev Klára

Dobrev Klára: ezért kell európai minimálbér

Dobrev Klára: ezért kell európai minimálbér

Gyurcsány Ferenc felesége szerint az Orbán-kormány a legkevesebbet keresőktől szedi be a legtöbb adót.

“Magyarország újabb kutatásban került a legigazságtalanabb országok közé. Az Eurostat friss adatai szerint alig van olyan ország Európában, amely az Orbán-kormánynál jobban büntetné a kisebb keresetűeket. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor úgy értelmezi a “munkaalapú társadalmat”, hogy azt kell megkopasztani, aki minél többet, minél kevesebb pénzért dolgozik.

Így lehet, hogy a kormány a fizetések több mint harmadát vonja el adók formájában, ez pedig arányaiban a legkevesebbet keresőket sújtja a leginkább.

A Demokratikus Koalíció szerint ha Orbán Viktoron múlik, akkor továbbra is a magyarok fognak az egyik legkevesebbet keresni és az egyik legtöbbet adózni Európában. A DK éppen azért küzd az Európai Egyesült Államok létrehozásáért és az európai minimálbér bevezetéséért, hogy végre mi, magyarok is egyenrangú európai polgárnak érezhessük magunkat: hogy mi, magyarok is európai béreket kapjunk a munkánkért, és nekünk, magyaroknak is járjon az európai élet, ha tisztességgel megdolgoztunk érte” – írta Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

Kapcsolódó cikkek