DK: legyenek ingyenesek a balatoni strandok

DK: legyenek ingyenesek a balatoni strandok

A Balaton a 20. század eleje óta kiemelt szerepet játszik a hazai fürdő- és üdülőkultúrában. Éppen ezért elkeserítő, hogy a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni.

“Sok családnak elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz. Ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel:

Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok! Eljött az ideje annak, hogy lenyessük a Fidesz csápjait a Balatonról. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte. Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának” – mondta Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja, II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson