Barabás Richárd: miért kell összevonni múzeumokat?

Barabás Richárd: miért kell összevonni múzeumokat?

A Párbeszéd azt kérdezi Fekete Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárától, hogy miért van szükség egyes múzeumok összevonására.

A párt szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki L.Simon László fideszes parlamenti képviselőt. Barabás Richárd azt mondta, a kormánypárti politikusnak kell megvizsgálnia, hogy milyen intézményi struktúrában lehetne összevonni a Magyar Nemzeti Múzeumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot. L. Simon Lászlónak azt is meg kell vizsgálnia, hogy az Iparművészeti Múzeum integrálható-e a Magyar Nemzeti Múzeumba – tette hozzá.

A XI. kerületi alpolgármester szavai szerint “nem feltétlenül ördögtől való” az intézmények egy struktúra alá vonása, de a Párbeszéd úgy véli, hogy a Fidesz az elmúlt hónapokban “nagyon tudatosan próbál előre menekülni”.

A kormányzat átszervezés és modellváltás címén nekiáll privatizálni azokat az állami kulturális intézményeket és egyetemeket, amelyekben meg akarja őrizni a befolyását, mert készül a bukásra és egy párhuzamos államszervezetet, egy “árnyékállamot” szeretne felépíteni – fogalmazott Barabás Richárd.

Kapcsolódó cikkek