"Azonnal és érezhetően emelkedjen a közszférában dolgozók bére!"

"Azonnal és érezhetően emelkedjen a közszférában dolgozók bére!"

Szél BernadettAz LMP mindenkire kiterjedő azonnali és érezhető béremelést követel a közszféra egészére. Ezt mondta Szél Bernadett pénteken Kaposváron, a főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Az LMP társelnöke szerint méltatlanul alacsony a közszférában dolgozók bére, a kormány “gyakorlatilag könyöradományokat osztogat”. Ez azonban csak ideig-óráig tartható, minőségi szolgáltatásokat ilyen bérekért nem lehet elvárni, ami egy ponton túl már az ország működőképességét veszélyezteti – fogalmazott. 

“A kormány most is visszakozott a korábbi ígéretéből, ami kiterjedt volna minden kormánytisztviselőre. Most 27 000 embernél tartunk, és az 50 százalékos béremelés is – ha reálértéken nézzük -, akkor egy 25 százalékos emelést jelent csak” – reagált a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján a kormánytisztviselők béremelésével kapcsolatban elhangzottakra.  
A kormánytisztviselők egy részének tett mostani ígéret “nagyon messze áll a kormány eredeti ígéretétől”, amely arról szólt, hogy 70 000-80 000 ember, azaz minden kormánytisztviselő bére emelkedni fog 2016. január 1-től és emellett bevezetik az életpályamodellt is – mondta Szél Bernadett. Hozzátette: abból, hogy nem 70 000-80 000, hanem 27 000 ember kap béremelést, “az látszik, hogy a kormány lemondott a köztisztviselőkről és lemondott a kormánytisztviselők úgymond kétharmadáról is”.

Magyarország csak akkor tud megerősödni, ha a bérek emelkednek – hangoztatta Szél Bernadett, hangsúlyozva, az LMP-nek a legfontosabb stratégiája, hogy tisztességeket béreket kaphassanak a magyar emberek. A
z országot járva egyre inkább azt látja, hogy az LMP programja mindazokat a változásokat tartalmazza, amelyek “a magyar emberek életminőségének az emelkedéséhez” kellenek – összegezte országjáró körútjának eddigi tapasztalatait a politikus. Ennek a körútnak Somogy a negyedik állomása, és mint a korábbi alkalmakkor, most is, “általában a béreknél kötünk ki” – mondta az LMP társelnöke. Szél Bernadett Kaposvár után Bábonymegyeren gazdálkodókkal, Siófokon pedig a párt szimpatizánsaival találkozik pénteken.