Horváth Csaba

A szocialisták szerint a főpolgármesternek tudnia kellett a 40 milliárdos botrányról

A szocialisták szerint a főpolgármesternek tudnia kellett a 40 milliárdos botrányról

Az MSZP-sek úgy fogalmaztak, az elektronikus jegyrendszer botrány azt mutatja, hogy a fideszes városvezetés, Tarlóssal és helyettesével, Bagdy Gáborral alkalmatlan a feladatára. Szerintük Dabóczi csak egy alkalmatlan vezető volt, de az ősbűn a főpolgármesteré és Vitézy Dávidé.

Közleményükben azt írták,

Tarlós István megbukott, alkalmatlan a főpolgármesteri posztra, ezért mennie kell.

“Ha azt meri állítani, hogy nem tudott a 40 milliárdba kerülő elektronikus jegyrendszer botrányáról, akkor azért, ha tudott róla, akkor meg azért. De azt a hazugságot Tarlós még önmagának sem hiheti el, hogy nem tudott róla, ennyire nem nézheti hülyének a budapestieket.

Hazugság, hogy egy 40 milliárdba kerülő beruházás részleteiről nem tud Budapest főpolgármestere, mert ez a mostani ciklus legnagyobb értékű fővárosi beruházása, a jegyrendszerről szóló szerződést kilenc alkalommal kellett módosítani, a problémákról a sajtó folyamatosan írt.

Hazugság, hogy Budapestet nem érte kár, hiszen sok milliárd forintot már kifizettek a semmire.

Hihetetlen, hogy Tarlós négy évig elhallgatta a problémákat, és titokban bontott szerződést a céggel, amelyik soha nem csinált hasonlót, és nem is volt képes megvalósítani az elektronikus jegyrendszert.

Hihetetlen az is, hogy az egyébként alkalmatlan Dabóczi Kálmánnal, a BKK vezérigazgatójával vitetné el a balhét.

Hihetetlen, hogy a főváros és a BKK által megrendelt rendszer már akkor használhatatlannak bizonyult, amikor Vitézy Dávid akkori BKK-vezérigazgató 2014-ben megrendelte, és olyan szerződést írt alá, ami akkor is fizetésre kötelezi a fővárost, ha nem működik a rendszer, és így fizettek ki Tarlósék közel 11 milliárd forintot, ráadásul hitelből.

Hihetetlen, hogy Tarlóséknak így sem volt világos a beruházás válsága, ezért a fideszes városvezetés, Tarlóssal és helyettesével, Bagdy Gáborral alkalmatlan a feladatára. Dabóczi csak egy alkalmatlan vezető volt, de az ősbűn az alkalmatlan Tarlósé és Vitézy Dávidé. A fideszes városvezetésnek mennie kell.

Tarlós vonja a le a 40 milliárdos botrány tanulságait, és mondjon le! De előtte felszólítjuk arra is, hogy tegyen rendőrségi feljelentést, mert a közpénzek felelőtlen herdálásával a budapestieket anyagi kár érte. A budapestieknek joguk van tudni, kinek állt anyagi érdekében ennek az alkalmatlan és előnytelen szerződésnek a megkötése. Tarlóson már nem segít az “elmúltnyólcévezés”, mert ha visszanéz, a 2014-es Tarlóst találja ott.

Miközben Budapest a működésképtelenség határán van, Tarlós és Bagdy az elmúlt években soha semmiért nem vállalt felelősséget, sem a CET végeláthatatlan perei miatt, sem a Rác-fürdő 2,5 milliárdos károkozása miatt, a sokmilliárdos orosz ócskavas metrókért sem és a legfrissebb 40 milliárdos botrányért sem. Itt az ideje, hogy távozzon.

Tarlós utolsó kötelessége, hogy hívja össze a rendkívüli közgyűlést, és haladéktalanul számoljon be a 40 milliárdos botrány okairól és részleteiről, majd Bagdyval együtt mondjon le.

Budapest többet érdemel” – fogalmazott Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében.

Kapcsolódó cikkek