Libegő a János hegyen 2012. május 1-én, forrás: YouTube

El tud képzelni egy libegőt a Kékesen?

El tud képzelni egy libegőt a Kékesen?

Elérhető közelségbe került, hogy megépüljön a libegő a Kékesre, miután az idén elkészül a térség turisztikai fejlesztési terve. Erről számolt be az M1 aktuális csatorna kedd délutáni Híradójában.

Horváth László (Fidesz) országgyűlési képviselő emlékeztetett: az óév végén kormányzati döntés született arról, hogy kiemelt turisztika fejlesztési térséggé váljon a Mátra és a Bükk. A kormánypárti politikus a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott: “egy félévszázados álom valósulhat meg”. Elmondta, egy négyévszakos libegő megvalósítását tervezik Mátraháza és Kékestető között, amely télen kiemelten a síelőket, szánkózókat, míg a többi évszakban a kerékpárosokat, kirándulókat, természetjárókat szolgálja.
 
A hirado.hu a képviselőre hivatkozva azt írta, a kormány a múlt év végén határozott arról, hogy az illetékes szervek a Kékestető turisztikai és sport célú fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében terjesszék a kormány elé. A portálon felidézték, több évtizede létező terv, hogy libegő épüljön a Kékesre.

 

A cikk szerint a fejlesztéshez kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom, Mátraházán bővítenék a parkolási lehetőségeket. Kékestető környékén is jelentős megújulásra lehet majd számítani, hiszen új közösségi és egyéb szolgáltató terek jöhetnek létre, mint például játszótér, kardiópálya. A népszerű tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak – írta a hirado.hu.

Kapcsolódó cikkek