Rendõrök lezárják az Otthon utcát a fõvárosi BAH-csomópont közelében 2019. április 10-én, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Jó állapotban voltak a BAH-csomópontnál talált bombák, sikerült hatástalanítani őket

Jó állapotban voltak a BAH-csomópontnál talált bombák, sikerült hatástalanítani őket

A honvédségi tűzszerészek szerint a fővárosi BAH-csomópontnál talált robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban volt, a gyújtószerkezetek érintetlenek voltak. Ezt közölte a fővárosi kormányhivatal szerda délelőtt a honlapján.

Azt írták, a robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen volt.

“A kiszerelt gyújtószerkezet állapotától függően döntik el a tűzszerészek, hogy elszállítják, vagy helyben hatástalanítják. A kiszerelés, illetve a hatástalanítás idején mindössze egy tűzszerész, Debrődi Péter százados tartózkodik majd a bombánál”

– írták korábban.

fotó: Balogh Zoltán/MTI
A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak, ezeket szerdán a honvédség tűzszerészei hatástalanítják.

A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt, lezárják a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta, a művelet miatt 11 óráig a 17-es és a 61-es villamos a Csörsz utca és a BAH csomópont megállóhelyen megállás nélkül haladhat át.

A fõvárosi Koltai Jenõ Sportcentrumnál talált második világháborús robbanótestek egyike, fotó:: Lakatos Péter/MTI
Negyed 12-re a tűzszerészek sikeresen hatástalanították a kisebb, rosszabb állapotú robbanótestet és megkezdték a második robbanótest hatástalanítását.

13 órára feloldották a lezárást, mert mindkét bombát hatástalanították.

Kapcsolódó cikkek