fotó: pixabay.com

Egész nap szól majd a zene ingyen

Egész nap szól majd a zene ingyen

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.

A rendezvény a Zenélő Budapesten idén szereplő zenészeket vonultatja fel. Lesznek huszárruhás rézfúvósok, vonósnégyes, megszólalnak a magyar romantika nagyjai és a szvingkorszak örökzöldjei. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill-Pintér Tibor Voice and Guitar duó és a Götz Saxophone Quartet adja – közölték a szervezők csütörtökön.

Vasárnap napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket és felnőtteket, majd egy gamelánkoncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait.

Látható és hallható lesz a Zenélő Budapesten idén debütáló Népi tánc és bábjáték című előadás, amely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi. Felvonulnak továbbá a Götz Nándor által tervezett különleges közösségi hangszerek, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki. A közlemény kiemeli, hogy a Zenélő Budapest idei évadában két hónap alatt tizenkét helyszínen 350 koncert zajlott a főváros kultikus helyszínein. Az ingyenes programsorozat a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét keltette életre a hét minden napján.

A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek