A háttérben mosdók épületei, elõtérben leendõ árusítóhelyek a Libegõ János-hegyi végállomásának megújult környékén, a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én. A területen pihenõpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglõ teraszrészén kilátópontot alakítottak ki, fotó: Mohai Balázs/MTI

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke

Pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészén kilátópontot alakítottak ki. A területet csütörtökön adták át.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Hegyvidék fideszes országgyűlési képviselője az átadáson arról beszélt, hogy a Libegő végállomása a fővárosi kirándulóhelyek közül az egyik legismertebb.

“A XII. kerület részben kormányzati támogatással hatalmas energiákat fektetett abba, hogy a Normafa megújuljon”

– mondta.

Padok és árusítóhelyek a Libegõ János-hegyi végállomásának megújult környékén, a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én, fotó: Mohai Balázs/MTI

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta, lassan már öt éve a kormány támogatásával végzik a Normafa fejlesztését.

“A Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása. A remények szerint jövő ilyenkor már üzemelnek majd”

– közölte.

A Libegõ János-hegyi végállomásának megújult környéke a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én, fotó:
Mohai Balázs/MTI

Pokorni Zoltán kitért arra is, hogy az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették, és ott egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető.

A beruházás célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit.

A terület központi része a volt parkoló területe. Ott helyeztek el mobil pavilonokat, asztalokat és padokat.

A területen illemhely is van. A korábbi aszfaltburkolatot nagy részen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel. Az ösvényeket stabilizált murva burkolat fedi.

A beruházás több mint 130 millió forintból valósult meg.
Az új kilátóponthoz vezetõ út a Libegõ János-hegyi végállomásának megújult környékén, a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én., fotó: Mohai Balázs/MTI

Kapcsolódó cikkek