fotó: pixabay.com

Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem

Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén. Erről tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán a médiát.

Ezen felül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein.

“A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban”

– írták.

A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal. A Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap.

“Az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fásítás a világon a leghatékonyabb, ember által véghezvihető szén-dioxid-megkötő tevékenység”

– áll a közleményben,

amelyben arra is emlékeztetnek, hogy a SOE idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorba.

A közlemény idézi Tóth Bálintot, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnökét, aki szerint a programmal nem csak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.

Kapcsolódó cikkek