illusztráció

Fákat ültetnek a Hegyvidéken

Fásítási programot hirdet a budapesti Hegyvidék önkormányzata, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve ötszáz fát ültet a városrészben miután az egészségügyi intézmény területén majdnem ugyanennyi fa kivágására kért engedélyt a beruházó. Erről tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat szerdán a médiát.

Az Egészséges Budapest Program keretében a közelmúltban megkezdődött a pulmonológiai intézet teljes megújítása.

“A kiemelt állami beruházás során 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet a kerületi önkormányzathoz mint eljáró hatósághoz”

– közölték, majd arról írtak közleményükben, hogy az önkormányzat hosszas egyeztetést folytatott arról, hogy a lehető legkevesebb fát vágják ki, és az intézmény azt jelezte, hogy a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz. A fák kivágása után az önkormányzat új fásítási programot hirdet, amelynek keretében a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve ötszáz új fát ültetnek a Hegyvidéken.

Az intézmény kétszáz fát helyben pótol, háromszázat pedig a városrész különböző közterületein ültetnek el.

Kiemelték, a kerületi önkormányzat álláspontja az, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életet mentő gyógyító munkát.

“Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos”

– hangsúlyozták.

Kapcsolódó cikkek