fotó: pixabay.com

Licitáljon a Fábián Juli Emlékalapítvány aukcióján

Licitáljon a Fábián Juli Emlékalapítvány aukcióján

Mások mellett Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián kézirata, Tompos Kátya kalapja, és egy világsztárok aláírásával ellátott gitárt árvereznek el, amelyet a Fábián Juli Emlékalapítvány szervez június 14-ére a Magyar Zene Házába.

“Az aukció két színtéren zajlik, lehet licitálni egy online platformon, valamint június 14-én személyesen a helyszínen”

– közölték a szervezők csütörtökön.

Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadóművészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást. Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátya személyével: az Alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelését segítette, és már sokan a színművész támogatására ajánlották fel relikviáikat.

A kezdeményezéssel az alapítvány a zeneszerető közönséget célozza meg, felhívja figyelmét a megváltozott körülmények közé került, rászoruló zenei szereplők nehézségeire.

Az aukción a 2017-ben elhunyt énekesnő, Fábián Juli néhány személyes tárgyát is elárverezik, de szerepelnek – többek között – Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián Apám üzent című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival. Az Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így Jared Leto, Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 tagjainak autogramja szerepel rajta.
Az aukció szervező- és kommunikációs partnere a Paloznaki Jazzpiknik.

Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, az énekesnő személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. Minden évben megemlékeznek valamilyen formában róla, idén a zenészeket támogató aukcióval.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a dzsessz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból nehéz helyzetbe kerülő, rászoruló zenészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek támogatása, valamint az énekesnő emlékének ápolása.

Kapcsolódó cikkek