Díszkivilágításban a pécsi székesegyház négy tornya advent negyedik vasárnapján, 2018. december 23-án, Sóki Tamás/MTI

Különleges programokat szerveztek a pécsiek

Különleges programokat szerveztek a pécsiek

A szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban színes programokat szerveztek a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében. Ezt közölte a pécsi önkormányzat csütörtökön.

Mint írták, a Pécs nyitva elnevezésű, júliusban és augusztusban folyó országos tájékoztató kampány célja, hogy bemutassák Pécs mindenki számára jól ismert arcát, színes programkínálatát, szállásait, gasztronómiai kínálatát. A programokról közölték: június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek a dzsessztől a komolyzenéig kínálnak koncerteket, de a kulturális negyedben napközben is zajlanak vezetett élménytúrák, nyitva vannak a tárlatok.

A pécsi belvárosi Múzeum utcában újra látogatható a többi között a Vasarely és a Zsolnay Múzeum, emellett új, izgalmas színfoltja lesz Pécsnek augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat.

A Pannon Filharmonikusok nagykoncertet is ad a nyár folyamán, így a három éve sikerrel futó Mamma mia! – ABBA sorozat folytatására is sor kerül. A közlemény szerint az előadók új dalok feldolgozásával készülnek a Dóm téren augusztus 16-án.     A Múzeum utcában, a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben nyári koncertsorozat indul. Visszajövünk címmel a Bagossy Brothers duplakoncertje hallgatható meg a hétvégén, de a nyár folyamán még számos koncertet lesz ott. A kampányról további részletek olvashatóak annak Facebook oldalán és a pecsnyitva.hu weboldalon.

Kapcsolódó cikkek