illusztráció

Különleges évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad

Különleges évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad

A színház fennállásának 100. évfordulóját meghosszabbított nyitvatartással, még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és természetesen meglepetésekkel ünnepli 2022-ben.
A mára közkedvelt, ősfákkal körülvett és kívül-belül megújult budai játszóhely különleges és formabontó színházi előadásokkal, sztárvendégekkel, legendás előadókkal, valamint a jubileum kapcsán rengeteg meglepetéssel várja majd június és október között a nézőket.

Hétvégénként ismét a legkisebbeké lesz a főszerep, akiket Halász Judit, Rutkai Bori, Szalóki Ági, a Kaláka és az Alma együttes szórakoztat majd. De 2022-ben sem maradhatnak el a legváltozatosabb műfajból érkező tehetséges előadók, komoly- és könnyűzenei, rock-, underground, világzenei és jazz koncertek. A jövő évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint például a színház visszatérő és nagy népszerűségnek örvendő énekesnője, Palya Bea, vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. Visszatér a Városmajorba a színpad egy korábbi, állandó szereplője, Dés László is, valamint Tompos Kátya is újabb varázslatos esttel kápráztatja majd el a közönséget. A Városmajori Szabadtéri Színpadon először lép fel 2022-ben a Honeybeast együttes és Bangó Margit is.

A centenáriumon visszatérnek a 2021-es évad rendkívüli érdeklőssel fogadott saját bemutatói, mint például a 30Y zenekarból ismert Beck Zoltán közreműködésével készült Ahogy teccik – nemtragédia című Shakespeare-parafrázis, vagy a formabontó produkcióiról ismert Soharóza (Catwalk Production) kórussal közös Dalok a kamrából című koncertszínházi előadás.

A Városmajori Szabadtéri Színpad évadának alappillérjeit a színházi előadások alkotják, igazi csemegékkel színes repertoár készül jövő nyárra.

Érkezik a Radnóti Miklós Színház, valamint a Katona József Színház is egy-egy igazán különleges darabbal, de 2022 nyarán látható lesz Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása is Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

Fennállásának 100. évfordulóját, a tervek szerint egy minifesztivállal ünnepelné júliusban az intézmény, ekkor kerülne sor a saját előadás bemutatójára is, amelynek megírását a színház elmúlt évszázadáról Nyáry Krisztián, kortárs író vállalta. Bár az előadásokra a jegyértékesítés még nem kezdődött meg, de aki nem akar lemaradni a jövő nyári kínálat izgalmas programjairól ajándékkártyát vásárolva bebiztosíthatja helyét a Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es nyári évadára. Sőt az ajándékkártyát vásárlók most egy bőr kártyatartóval vagy egy vezeték nélküli fülhallgatóval gazdagodhatnak. Részletek a színház honlapján!

Kapcsolódó cikkek