Magyarországra jön a világsztár

Bonnie TylerCsaknem ötven együttes, illetve énekes, köztük Bonnie Tyler és a Boban & Marko Markovic Orchestra is fellép a szerdán kezdődő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen, amelyet tizenötödik alkalommal rendeznek meg.

Dobai Attila, az Európa Kempingben zajló fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény legnagyobb nemzetközi sztárja, a brit Bonnie Tyler, illetve a Magyarországon gyakran fellépő Boban & Marko Markovic Orchestra mellett Alsóörsre várják az Arakain cseh metálbandát is.     A magyar könnyűzenei színteret olyan előadók képviselik a fesztiválon, mint az Edda, a Hooligans, Demjén Ferenc, Tóth Gabi, Deák Bill Gyula, Ganxta Zolee és a Kartel, a Paddy & The Rats, a Zorall, Tóth Gabi és az Ossian.

A jubileum alkalmából Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt jelképesen átadja a szervezőknek a település kulcsát annak elismeréseként, hogy immár másfél évtizede része Alsóörs életének a fesztivál – tette hozzá Dobai Attila. 
A szervező a különleges események között említette a Class-FM rádióval együttműködésben szerdán megvalósuló élő Morning Show-adást, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. által külön erre a célra biztosított kompról sugároznak Siófok, Alsóörs, Balatonfüred és Tihany között hajózva. A kompra bárki felszállhat a siófoki kikötőben reggel hat órakor – emelte ki Dobai Attila. Elmondta azt is, hogy az idei fesztivál keretében a motorosok szervezete, a Harley Owners Group (HOG) nemzetközi találkozót tart, melyen jelen lesz Nigel Villiers, a HOG szervezetének első számú vezetője, és olyan témák kerülnek majd terítékre, mint az elkövetkezendő időszak feladatai és a balesetmegelőzés. A nagyközönség számára látványos sportbemutatókat terveznek, és a hagyományokhoz híven véradásra is lehetőség lesz a fesztiválon.