Lopott repülőgéppel bevásárlóközpontot fenyegetett meg egy férfi Mississippi államban

Lopott repülőgéppel bevásárlóközpontot fenyegetett meg egy férfi Mississippi államban

Repülőgépet lopott el egy férfi, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti az Egyesült Államok Mississippi államában, emiatt az üzletközpontot és mellette található benzinkutat kiürítették, a környék lakosságát figyelmeztették.

Helyszíni sajtótudósítások szerint a többmotoros repülő a kora reggeli órákban szállt fel Tupelo városának közelében, és helyi idő szerint késő délelőtt még mindig a levegőben körözött.

A hatóságok egy ideig rádiókapcsolatban voltak a géppel, majd ez megszakadt.

Tupelo rendőrsége közölte, hogy teljes készültségben vannak, és tekintetbe véve a repülőgép teljesítményét az elkötött repülő által fenyegetett térség jelentős. A hatóságok abban bíznak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb, amikor elfogy az üzemanyaga.

Tudósítások szerint a kisrepülőgép folyamatosan Tupelo város környékének légterében körözött alig 300 méteres magasságban, részben lakónegyedek és részben ipari létesítmények, részben mezőgazdasági területek, részben egy nemzeti park fölött.

A veszélyeztetett létesítmények között van – az elsőként fenyegetett Walmart bevásárlóközpont mellett – egy Toyota autógyár is.

A férfi indítékai nem világosak, rendőrségi források szerint a helyi repülőtér alkalmazottja.