Nem a világvégére készülök…

Nem a világvégére készülök…

2012. Elérkeztünk a bűvös számhoz. Ami üzenetét tekintve az utóbbi években „globális „érdeklődéssé  vált. Nincs olyan szeglete a világnak, ahol valamilyen aspektusban ne emlegetnék.

A napokban barátnőm 10 éves fia kérdezte meg tőlem: szerinted tényleg az lesz amit a maják jósoltak 2012-re? Fogós kérdés.

Vajon valóban az lesz, amit a maják jósoltak? 2012. december 21-én vége lesz a világnak, ahogy azt az amerikai filmipar és több médium is armageddonként interpretálta a nagyközönség felé?

De mik a tények és milyen hipotézisek vannak ezzel a gondolatkörrel kapcsolatosan?

maya

A maja kalendárium leírja, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás óta milyen fejlődési szakaszokon ment át az emberiség. És 2012 december 21-én véget ér a maja naptár. Ők az időt másképp számolták, mint mi, úgynevezett baktunokat használtak az időszámításhoz. 5125 éves ciklusokra osztották az időt. 2012. december 21-én lezárul egy 5125 éves ciklus.

Feltételezzük, hogy egy új korszak kezdődik. Az új korszak teljesen különböző lesz az előző korszaktól, és nem lesz zökkenőmentes az átmenet.

De egy bizonyos bolygó is veszélyt jelent ránk nézve. A Nibiru. Az ókorban a sumérok megjövendölték ennek, vagyis az X bolygónak eljövetelét, ami ebben az időszakban ütközhet a földdel vagy legalábbis a földnél huszonháromszor nagyobb bolygó nagy változásokat okozhat a föld gravitációjában, felborítva a villamoshálózatok, a számítógépek működését. A tudósok szerint a Nibiru gravitációs vonzása a föld forgását lelassítja, felcserélődhetnek a pólusok, ennek hatására időjárási anomáliákra, vulkánkitörésekre, földrengésekre, katasztrófákra, árvízekre számíthatunk. 

Ezek a folyamatok mind a Föld tisztulását a változást szolgálják. Jelenleg ugyanis a vaskorban élünk, ami az anyagi világ legmateriálisabb megnyilvánulása. Ezt a korszakot követi, váltja fel az aranykor.

Mi történik?

gyorsul az idő

Az utóbbi években úgy érezzük, mintha gyorsulna az idő. Valójában nem az idő gyorsul, hanem a földet érő energiák rezgése emelkedik folyamatosan, aminek hatására egyre csökken az anyag sűrűsége. Ennek a fizikai jele az, hogy gyorsabban mozgunk, illetve gyorsabban érünk oda, ahová szeretnénk.

A megemelkedett rezgésszámnak köszönhetően egy félanyagi testbe emelkedhetünk, ha megszabadulunk az olyan anyagi vágyaktól, mint a félelem, az irigység, düh, stb. Ezek az érzelmek ugyanis erősen az anyaghoz kötnek minket.

A változásnak fizikailag is érezhető hatásai lesznek. Például könnyebb lesz a testünk, és még kifinomultabbak az érzékszerveink. Fejlődik a finomérzékelésünk, egyre jobban működik az intuíciónk. Egyre többször és egyre hamarabb megvalósulnak gondolataink, elképzeléseink.

magas rezgésszámmal

A felébredt, magasabb rezgésszámú emberek a magasabb rezgésszámú helyeket is egyre jobban igénylik, ezért egyre szaporodik az olyan központok száma, ahol rendszeresen lehet jógázni, meditálni vagy alternatív gyógymódokat alkalmaznak. A holisztikus szemlélet is egyre jobban elterjed a gyógyításban.

Azonban érezhetően nő a feszültség is az emberekben. Egyre több a konfliktus. Ez azért van így, mert a bennünk levő „lehúzó” energiák fokozatosan a felszínre kerülnek. A múltunk, a nehéz élmények belső feldolgozása mindenkit igénybe vesz, testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Emiatt nemcsak feszültebbek, hanem fáradékonyabbak is vagyunk, többet alszunk. Ne ijedjünk meg ezektől a tünetektől!  Valami új van kialakulóban, amit egyfajta átrendeződésnek kell megelőznie.

Vannak olyanok is köztünk, akik nem akarnak élni az emelkedő energiaszint nyújtotta szellemi fejlődés lehetőségével, emiatt ezek az emberek egyre agresszívabbak lesznek, egyre inkább a negatív tulajdonságaik nyilvánulnak meg. Egyre nehezebben férnek majd össze azok, akiknek magas és akiknek alacsony a rezgésszáma. Azok, akik tudatosan tesznek egészségükért, és azok, akik saját felelőtlen életvitelük miatt betegednek meg. Egyre többen keresik a helyüket, mert már nem érzik jól magukat a jelenlegi helyzetükben, keresik a magukhoz hasonló rezgésű embereket. Emiatt gyakran válthatnak munkahelyet, költözhetnek, és ismeretségi körük is folyamatosan változik. Ez is mind a változás része.

A tudat tágulása és a lélek megtisztítása a nehéz, lehúzó energiáktól sem következik be automatikusan. Magunknak kell tennünk azért, hogy felülemelkedjünk rossz érzéseinken. Először is tudatosítanunk kell magunkban a félelmeinket, aztán jöhet a kemény munka önmagunkkal.

Mit tegyünk?

méregtelenítsünk

Keressünk valamilyen természetes gyógymódot bajainkra. Méregtelenítsük szervezetünket! Alakítsuk át életvitelünket! Együnk úgynevezett élő ételeket! Sok gyümölcsöt, zöldséget, salátát! Ha tehetjük, hús helyett együnk halat! Igyunk sok szénsavmentes vagy tisztított vizet! Együnk teljes kiőrlésű kenyeret. Kerüljük a tartósítószerrel készült ételeket, a sót és a cukrot és ezzel már el is indítottuk magunkban a változást!

A folytatásban pedig kezdjünk el dolgozni saját bensőnkön is. Mert a változás csakis belülről indulhat el. Ha mi változunk, akkor a körülöttünk lévő világ is változik.

A relaxálás, a meditáció, a jóga, a séta a természetben, sokat segíthet a tisztulásban, a változásban, félelmeink feldolgozásában és az elengedésében. Ha elengedjük azokat a régi dolgokat, amik már nem szolgálják az életünket, helyet adhatunk egy újnak egy jobbnak, ami a fejlődésünket segíti.

A valódi belső szabadságunk megteremtéséhez mindenképpen szükség van önmagunk megismeréséhez. Szükség van a befelé fordulásra, ami csak úgy lehetséges, hogy nem a külvilág mércéjét tesszük a magunk mércéjévé, hanem önmagunkat. A külvilág mércéje ugyanis folyamatosan változik. Egyetlen megoldás van, a bennünk rejlő belső mértéket felfedezni.

Fedezzük fel önmagunkban szabadságunkat!

felemelkedés

Akkor leszünk igazán szabadok, ha tudjuk, hogy mire van szükségünk. Ezt viszont csak akkor tapasztaljuk meg, ha figyelünk magunkra és a szükségleteinkre, és megtanuljuk azokat egészségesen megvalósítani.

Figyeljünk befelé, figyeljünk a belső hangra, és akkor előbb-utóbb elkezd körvonalazódni, hogy mi az, ami valóban hozzánk tartozik, és mi az ami nem! Ehhez nagyon erős kitartás kell, mert ez egy nagyon hosszú folyamat, tele hullámvölgyekkel. Hiszen régi énünk fel-fel bukkan még akkor is, amikor már azt hisszük, stabilak vagyunk. Régi sérelmeink, feldolgozatlan gyermekkori élményeink időközben folyamatosan a felszínre törnek. De higgyük el, ha kitartóak vagyunk és elindult bennünk a változás, már nincs visszaút és nem fogunk visszaesni arra a szintre, ahol régebben voltunk. Kis lépésekkel apránként kell mindig előrébb jutnunk!

A poláris világban a keletkezéssel együtt jár az elmúlás, az elmúlással pedig együtt jár valami újnak a születése. Ami felemelkedik, annak le is kell szállnia. Éppen ez a hullámtermészet biztat azzal, hogy még a kellemetlen élményeknek is lesz pozitív kicsengése, hiszen minden találkozás egy elválással kezdődik, és minden boldog befejezésnek el kell kezdődnie egyszer.

Lehetséges, hogy a  maják elmélete a világvégéről elsősorban nem fizikális síkon jelenik meg, hanem szellemi téren?

Igen, én ezt hiszem.

új világ

A régi, már nem működő sablonok megszűnését és egy új életfelfogás létrejöttét jósolták meg. Ez a változás pedig az ember és az emberiség tudatában következik be, vagyis egy úgynevezett tudati evolúciónak vagyunk a részesei. Jobb élőhelyet, emberiséget teremthetünk most magunknak tudatos, pozitív gondolkodással.

Ha elég sokan hiszünk benne, megvalósulhat.