Ilyen idő várható

Ilyen idő várható

Pénteken adta ki legfrisebb jelentését az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Időjárási helyzet Európában:

Az Atlanti-óceán, illetve a Kelet-európai-síkság felett anticiklonok alakítják az időjárást. A kontinens középső és nyugati területein azonban ciklonok örvénylenek, nagy területen fordul elő záporos jellegű csapadék, helyenként kiadós mennyiségről érkezett jelentés. Ennek következtében az Ibériai-félsziget nagy részén a sokéves átlaghoz képest alacsonyabban alakul a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában a már említett ciklonális mező határozza meg.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Az összefüggő felhőzet délen szakadozik, de dél felől újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Éjszaka is sok lesz a felhő, és elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű.
Szombaton a felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik, amelyből újabb záporok, délen zivatarok is kialakulhatnak. A keleti, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 20 fok között valószínű.