A gyõztes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntõjében a kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezõs Olimpiai Központban 2023. május 13-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Négy magyar érem, közte egy arany született szombaton

Négy magyar érem, közte egy arany született szombaton

A magyar versenyzők négy érmet, egy-egy aranyat és ezüstöt, valamint két bronzot szereztek a szombati döntőkben a szegedi kajak-kenu világkupán.

A férfi kajakosok és a női kenusok 1000 méter egyes számában két-két hazai versenyző is a dobogóra állhatott:

előbbi számban Varga Ádám nyert, Kopasz Bálint pedig harmadik lett, míg a nőknél Kisbán Zsófia lett a második, Csorba Zsófia pedig a harmadik.

A női kenusok páros olimpiai számában, 500 méteren Bragato Giada, Nagy Bianka kettős centikkel lemaradva a dobogóról negyedik lett, a szintén kenus Adolf Balázs az ötödik helyen jött be 1000 egyesben, míg férfi K-1 200 méteren Birkás Balázs hatodikként zárt az erős mezőnyben.

Kenu kettes 1000 méteren a fiatal Rumi Gergő és Molnár Csanád a nyolcadik helyet szerezte meg.

Bakó Olga betegség miatt nem tudott elindulni K-1 1000 méteren. A szombati para döntőkben, 200 méteren három érmet szereztek a hazai versenyzők: VL2-ben Juhász Tamás második, Suba Róbert harmadik, KL2-ben Varga Katalin ugyancsak harmadik lett. A szegedi verseny vasárnapig tart.

Kapcsolódó cikkek