Hogy válasszuk ki a legideálisabb melltartót?

Hogy válasszuk ki a legideálisabb melltartót?

Valahányszor a fehérneműgyártó cégek felmérést végeznek, egy dolog feketén-fehéren kiderül: a nők teljesen tanácstalanok, ha a hozzájuk illő melltartó megtalálásáról van szó. A férfiak pedig mondani sem kell, még náluk is jobban elvesznek a méretek között. Most praktikus tanáccsal szolgálunk a megfelelő fazon kiválasztására. 

Mindennapos jelenet a fehérneműboltokban, hogy a vásárló próbál és próbál, majd a pultra teszi a kiválasztott darabot, de csak azért, mert feladta, hogy mindenben passzoló, és egyben ideális látványt nyújtó darabot találjon.

A titok valószínűleg abban rejlik, hogy a nők teste cseppet sem szabályos és egységes – ezen a testrészen sem. Nagyon sokféle alak, méret létezik: “szabványos” kebel igazából csak a sebészkés segítségével jön létre, a valóságban a lehető legritkább.

Az sem mellékes, hogy a férfiaknak nem nagyon van olyan testrésze, ami egy pár kilós fogyástól máris más ruhadarabot kíván – a hölgyeknek még erre is oda kell figyelniük.

A megfelelő melltartó alapvető a mindennapokban: a komfort szempontjából nélkülözhetetlen, és ha sokáig nem hozzánk illő darabot hordunk, annak hosszú távú kellemetlen hatásai lehetnek.

A leggyakoribb probléma a túl nagy méret választása, vagy az olyan modellhez való folyamodás, ami felnyomja, középre szorítja a kebleket, viszont nem passzol viselőjéhez.  De az is előfordul, hogy valaki alábecsüli a méretét, és szűk körméretű és kosarú modellt hord. Ez utóbbi gond azoknál fordulhat elő, akik a plus size téren igen szűkös bolti választékban nem találják meg a hozzájuk illőt.

Mindenkinek, de főleg a dúsabb keblűeknek és extrém méretűeknek javasolható, hogy inkább online vásároljanak, mivel ott nagyobb méretválaszték – modellben, fazonban, számozásban – áll rendelkezésre. Ha azt kiküszöböltük, hogy hiányos készletből kell szemezgetnünk, már csak akkor nem találhatjuk meg a leendő kedvencünket, ha nem ismerjük a saját paramétereinket.

Az, hogy valóban jó-e az adott darab, melltartó esetén csak próba után derül ki, de webáruházból rendelve akárhány alkalommal más méretre cserélhetjük vissza a kiérkezett darabokat.

Hogy találjuk meg a megfelelő méretű melltartót?

Akár magunk is sikeresen abszolválhatjuk a méretünk megtalálását, a szabvány beosztás használatával.

A mell alatt mért körméret az első lépés. Ez adja meg a méretezésben a számot, például a 75C-ben ez a 75, a gyakorlatban a hátpánt hosszát szabja meg.

Ha két méret közé esünk, eshetünk – a táblázatban látszik, hogy több méret is besorolódik egy kategóriába – akkor érdemes kipróbálnunk mindkettőt.

A mellbőségünket is mérjük meg, ebből vonjuk ki a körméretet, és az így kapott szám megadja a ruhadarabra vonatkozó betűjelzést.

A 65A-tól a 110G-ig terjedhet a méretválaszték. Persze anatómiai okokból elég ritka mondjuk a 70E kosár, de így látható, hogy a betűk és számok variációjából fakadóan rengeteg típus létezik.

A helyzetet még tarkítja, hogy sokféle pántmegoldás létezik, és az sem mellékes, milyen stílusa, anyaga van az adott darabnak. Például a teljes egészében csipke melltartó alkalmi megoldás, inkább szép, mint kellemes napközbeni viselet.

Ám ha egy centi segítségével megkaptuk a saját számainkat, és kiigazodtunk a méretezésben, a széles választékot biztosító webáruházakban már pár kattintással megtalálhatjuk a stílusban is hozzánk illő darabot.