Sokan vesznek előre éves autópályamatricát

Sokan vesznek előre éves autópályamatricát

A december elseje óta megvásárolható 2019-es éves országos és megyei e-matricákból 23 000 darabot adtak el eddig a tavaly december első két hetében eladott 19 000 darabbal szemben. Erről tájékoztatta a médiát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

Az ITM közölte, december első felében 8 000 országos és 15 000 megyei jogosultság kelt el elővételben. Mivel az idei évre váltott autópálya-matricák január végéig használhatók, az új matricák beszerzésére két teljes hónap áll az autósok rendelkezésére.

A 2019-es megyei e-matricák közül a Pest megyeiből fogyott a legtöbb,

de a legkeresettebbek közé tartoznak a Fejér és Győr-Moson-Sopron megyei változatok is. A 2019-es jogosultságok érvényességi ideje január 1-től 2020. január 31-tart – ismertették. A minisztérium szerint a kezdeményezésükre elérhető kényelmi szolgáltatás, az elővételi lehetőség kedvező fogadtatásra talált. Az autósok az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon kezelési költség nélkül vásárolhatják meg e-matricájukat. Az ügyfelek ezen kívül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban, viszonteladó partnereinél, sms-ben vagy mobil applikáción keresztül is vehetnek e-matricákat.

Kapcsolódó cikkek