Munkára ösztönöz az új “ingyenhitel”

Hosszú távra lehet tervezni a kormány nyújtotta pénzügyi lehetőséggel. Ezt írta a hétfői Magyar Nemzet.

Perlusz ­László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta a lapnak, hogy a legkisebb cégek egy része máról holnapra él, a tíz évre szóló hitel viszont hozzájárul a hosszú távra szóló tervezéshez. Annak a vállalatvezetőnek, aki felveszi a kölcsönt, át kell gondolnia, hogy milyen elképzelések mentén kíván tevékenykedni a következő tíz esztendőben.

“A tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsön nagyon kedvező lehetőséget biztosít, ezzel is segítve a gazdaság újraindulását”

– vélekedett, hozzátéve, hogy a VOSZ üdvözli a bejelentést.

“Segély helyett munkára ösztönöznek a kabinet intézkedései. Ez a lakosságnál adókedvezmények formájában jelenik meg, míg a cégeknél hitellel lehet az előrelépést támogatni”

– mondta Perlusz ­László.

Úgy fogalmazott, hogy a mostani konstrukciót akár “ingyenhitelnek” is lehetne nevezni, hiszen nincsenek kamatköltségek. A főtitkár jelentősnek nevezte a százmilliárdos keretet, amely 10-15 ezer vállalkozás támogatását jelentheti. Szerinte a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeken kívül esetleg azokat is lehetne segíteni, amelyek a kutatás-fejlesztés vagy a zöldgazdaság területén kívánnak előrelépni.

Kapcsolódó cikkek