illusztráció, forrás: pixabay.com

Mi lesz a fővárosi vendéglátással?

Mi lesz a fővárosi vendéglátással?

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint talpra állítható a budapesti vendéglátás, azonban tenni kell érte.

A fővárosi kamara a pénteki közleményében jelzésértékűnek nevezte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazai vendéglátás 2021-es alakulásáról közzétett, pozitív tendenciát mutató adatait, amelyek azt jelzik, hogy Budapest országos vendéglátásban betöltött szerepe közelíti a válság előtti szintet.

“Az erőteljesen javuló bevételi számok arra utalnak, hogy a komplex válságkezelő intézkedések és programok hatékonyan támogatják az ágazat helyreállítását”

– írja a BKIK közleményében.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a közleményben kiemelte, bízik abban, hogy a BKIK által tett szakmai ajánlások, valamint saját programjaik részei a sikernek, és egyben megköszönte minden cégnek, vendégnek, akik csatlakoztak a kamara “Újra nyitva Budapest” című fogyasztásélénkítő és turisztikai programjához.

A közleményben felidézték, hogy a BKIK az elmúlt években több egyeztetést is kezdeményezett a kormánnyal, a fővárossal.

Egyebek mellett adóvégrehajtási moratóriumot kért a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozások számára, 50 százalékos tagdíjmérséklési lehetőséggel támogatta tagjait, és saját válságkezelő programot is indított. Az Újra nyitva Budapest – #újranyitvaBP fogyasztásösztönző programban a kamara a pandémia 10 ezer “mindennapi hősének” vendégül látásával egyben népszerűsítette a vendéglátóhelyi fogyasztást is. A belföldi turizmus Budapestre irányítása céljából a kamara több száz vidéki egészségügyi dolgozót utaztatott a fővárosba – emlékeztetnek a közleményben.

A BKIK szakmai ajánlást fogalmazott meg a koronavírus-fertőzés veszélyét csökkentő légsterilizáló eszközök használatával kapcsolatban, a forgalmazókkal történt megállapodás nyomán a legjobbnak talált eszközöket 25 százalékos kedvezménnyel szerezhetik be a vállalkozások, a kamara önkéntes tagjai pedig további kedvezményeket vehetnek igénybe.

Kapcsolódó cikkek