fotó: pixabay.com

K&H: a pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval

K&H: a pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval

A digitalizáció térnyerését , amely a pénzügyeknél is több változással jár, a K&H-csoport elemzése szerint mutatja, hogy ma átlagosan minden családtagra két digitális eszköz jut, a gyerekek korán, 4-5 éves kortól rendszeres használóivá válnak, később pedig a játék mellett már legalább 56 százalékuk tanul is segítségükkel.

A csoport közleménye szerint a változás az oktatásban is megjelent: az iskolák 98 százalékának van legalább egy olyan terme, amely megfelel az aktuális igényeknek.

“Az általános iskolák mintegy felében, a középiskolák mintegy kétharmadában két vagy még több számítógépterem található”

– írták.

A közlemény idézi Horváth Magyary Nórát, a csoport kommunikációs ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, a pénzügyi ismeretterjesztésnek jóval nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a fiatalok nevelésében, hogy felnőttként majd átlássák lehetőségeiket, felkészülten tudjanak dönteni. Ezért hozta létre a csoport a szórakoztató, élményt nyújtó platformként a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, illetve az új ismeretanyagok átadást támogató vlogsorozatot és mobilapplikációt.

Kapcsolódó cikkek