fotó: pixabay.com

Esküvőiruha-szalont bírságolt meg a NAV Borsodban

Esküvőiruha-szalont bírságolt meg a NAV Borsodban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megbírságolt egy borsodi esküvőiruha-szalont, amelynek tulajdonosa több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Ezt közölte a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága kedden.

A szalont működtető egyéni vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, kölcsönözhető ruhákat nem szerzett be, közösségi oldalakon mégis népszerűsítette üzletét.

A közlemény szerint az adóhatóság próbavásárlásánál beigazolódott, hogy a vállalkozó tényleg nem hagyott fel a kölcsönzéssel, emellett a fizetés után bizonylatot sem adott, ezért 150 000 forint mulasztási bírságot kellett fizetnie.

Önellenőrzés keretében még bevallott 412 975 forint személyi jövedelemadót és 37 070 forint szociális hozzájárulási adót is, amit az önellenőrzési pótlékkal együtt be is fizetett. A hatóság a közleményében figyelmeztetőleg azt írta:

“nem érdemes tehát a kockázatot vállalni, hiszen egy NAV-ellenőrzésnél a kötelezően kiszabott bírság összege sosem elhanyagolható tétel, melynek befizetése után a korábban nyereségnek tűnő bevétel könnyen válhat többszörös veszteséggé”.

Kapcsolódó cikkek