fotó: pixabay.com

Újabb sikert aratott a magyar ügynökség

Sorozatban másodszor lett a legjobb a magyar befektetési ügynökség a közép-kelet-európai régióban. Ezt jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.

Menczer Tamás közölte, a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA) a világ egyik legjelentősebb eseménye, az Annual Investment Meeting díjazta. Elmondta, az elismerés annak a kiemelkedő teljesítménynek szól, hogy a HIPA segítségével 2019-ben rekordszámú, 101 beruházás érkezett Magyarországra, amelyek összesen 5,3 milliárd euró értéket jelentenek.

“A beruházók 13 493 új munkahelyet hoztak létre”

– tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, a koronavírus-járvány alatt 904 vállalkozás jelentkezett a HIPA, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatási programjára, vállalva, hogy beruházásokat hajtanak végre, és megőriznek 155 000 munkahelyet. Hangsúlyozta, Magyarországnak működnie kell. Menczer Tamás bejegyzésében gratulációját fejezte ki Ésik Róbertnek, a szervezet elnökének és munkatársainak.

Kapcsolódó cikkek