forrás: pixabay.com

Nagy vállalat csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz

Nagy vállalat csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz

Az OTP Bank is csatlakozott a Belügyminisztérium (BM) kezdeményezésére indult, gyermekvédelmi szakellátásban élők munkavállalását segítő Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz. Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Fülöp Attila, a BM gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Becsei András, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Programot azért hozta létre a minisztérium, hogy segítse azokat a gyermekvédelmi szakellátásban élőket, akik nagykorúvá válva munkahelyet keresnek – mondta az államtitkár. Hozzátette: az, hogy az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz nagy és elismert cég csatlakozik, azt is mutatja, hogy a gyermekvédelem ügye egyáltalán nem közömbös a társadalom és a gazdasági élet szereplőinek.

“Mindez azt jelenti, hogy az a 23 000 gyermek, aki ma Magyarországon gyermekvédelmi szakellátásban él, számíthat a társadalom szélesebb rétegeinek támogatására, nyitottságára”

– hangoztatta a politikus.

Fülöp Attila azt mondta, hogy a csatlakozó cégek három hónapon keresztül saját munkatársaikkal segítik a részt vevő fiatalokat.

A mentorálási időszak végeztével a fiatalok akár munkavállalókká is válhatnak az adott cégnél. Megjegyezte, hogy a banknál tizenkét fiatal kezdi meg februárban a képzési és mentorálási időszakot. Becsei András, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként és legnagyobb pénzintézeteként fontosnak tartották a részvételt a programban. Közlése szerint már több leányvállalatuk jelezte csatlakozási szándékát.

“A bank számára kiemelt jelentőségű a társadalmi szerepvállalás”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek