fotó: pixabay.com

Már tesztelik az új magyar buszt

Már tesztelik az új magyar buszt

A Volánbusz egy vadonatúj, magyar gyártmányú autóbuszmodellt, a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next típusú járművét teszteli Győrben szeptember 16-21. között. Ezt közölte a Volánbusz Zrt. pénteken.

A közlemény szerint az utasok Győr helyi és elővárosi vonalain próbálhatják ki a járművet, amely menetjeggyel vagy bérlettel vehető igénybe. A korszerű és környezetkímélő, dízelüzemű autóbusz szeptember 16-tól 18-ig Győr elővárosi vonalain teljesít szolgálatot Bábolna, Bőny, Mezőörs, Rábapatona és Rétalap települések érintésével. Szeptember 19-21. között pedig a megyeszékhely helyi közlekedésében vehetik igénybe az utasok a Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint.

A 43 ülő és 40 álló utas szállítására alkalmas járművön USB-töltők, ultraszéles utasinformációs monitor, full-LED világítás és nagyteljesítményű, antivirális klíma szolgálja az utasok kényelmét és egészségét.

Rámutattak, hogy az ultrakönnyű, dízelüzemű Credobus Econell 12 Next saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb, ezért más buszokhoz képest évente több mint 4000 literrel kevesebb üzemanyagot igényel és mintegy 10 tonna szén-dioxid-kibocsátástól mentesíti a légkört.

“A Volánbusz csaknem hatezer darabos járműállományának több mint harmada a Kravtex korszerű autóbuszaiból áll”

– olvasható a társaság közleményében, majd közölték, a Volánbusz célja az utasok magas színvonalú kiszolgálása mellett, hogy a magyarországi buszgyártás szereplőivel együttműködve, egy innovatív tudásközponttá alakulva segítse az új járműtípusok fejlesztését, hazai munkába állását és költséghatékony üzemeltetését. Ezért folyamatosan együttműködik a járműgyártókkal a korszerű, új autóbuszok tesztelésében.

Példaként említették, hogy a társaság legutóbbi projektjében, szeptember 1-jétől 26-ig Érden és környékén zajlik egy Solaris Urbino 15 LE Electric típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbusz tesztüzeme.

Kapcsolódó cikkek