forrás: pixabay.com

Ismeretlen eredetű, hengeralakú tárgyra bukkantak Ausztrália partjainál

Ismeretlen eredetű, hengeralakú tárgyra bukkantak Ausztrália partjainál

Nagyméretű, hengeralakú tárgyra bukkantak az ausztrál partoknál, a vizsgálatban részt vevő ausztrál űrügynökség nem zárta ki, hogy egy űrrakéta leszakadt darabjáról van szó. Erről számolt be a The Guardian című brit napilap hétfőn.

A kétméteres, fémből készült tárgyat Green Head településnél, 250 kilométerre a nyugat-ausztráliai Perth-től találták meg szombaton, a területet lezárták, a lakosságot pedig óvatosságra intették.

Jóllehet a henger – a közösségi médiára is felkerült képek tanúsága alapján – vélhetően valamilyen nagyobb tárgyról szakadhatott le, a hatóságok kizárták azt a feltételezést, hogy egy kereskedelmi repülőgép – például a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító – darabjáról lenne szó.

Az ausztráliai űrügynökség részéről bejelentették, elképzelhető, hogy a tárgy egy más országban felbocsátott űrrakéta egy darabja. Brad Tucker ausztrál asztrofizikus a WAToday című ausztrál hírportálnak azt mondta, nem kizárt, hogy a henger a kilövésnél esett le a rakétáról, és hozzátette: amennyiben így van, a nyomozás során bizonyára megtalálják a hengeren az azonosítást megkönnyítő sorozatszámot. Sokan feltételezik, hogy indiai rakéta harmadik szakaszáról van szó. A vizsgálatba a hadsereget is bevonták.

Kapcsolódó cikkek